Our story

Sinds 1989

Het verhaal

OGÉR, een familiebedrijf met een rijk erfgoed en trotste traditie. Alles draait om vakmanschap, kwaliteit en uitstekende service. Opgericht door vader Oger Lusink, inmiddels onder leiding van zijn zoons Martijn en Sander en uitgegroeid tot de toonaangevende retailer in het luxesegment in de Benelux.

Vandaag de dag zijn er vier OGÉR Stores in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Antwerpen. OGÉR is eveneens lid van de Fondazione Altagamma, een exclusieve groep ambassadeurs voor de instandhouding en verspreiding van het Italiaanse erfgoed wereldwijd.

29 augustus, 1990

P.C. Hooftstraat, Amsterdam

“Oger Lusink loopt opgewekt in een Napolitaans pak in Milanees blauw te midden van goede vrienden en relaties. Samen met zijn twee broers Rob en Martin viert hij de officiële opening van zijn eigen winkel op de P.C. Hooftstraat. In de voorgaande decennia heeft hij zich verdiept in de wereld van mode en sartoria. Hij beklom alle trappen van de carrièreladder - van leerling kleermaker tot aan de positie van algemeen directeur - om zich te realiseren dat er iets ontbrak in de Nederlandse modewereld; een plek waar de klant, ambacht en passie centraal staat. Er wordt gespeeched en geproost. OGÉR belooft de Nederlandse man Latijnser te maken. De opening van de winkel voelt als een grote stap voor een veelbelovende toekomst van het merk OGÉR.”

Onze visie

Oger Lusink heeft in 1989 met zijn sterke visie de fundering gelegd voor het huidige OGÉR. De oorspronkelijke kernwaarden -gebaseerd op hoogwaardige en persoonlijke service - vormen nog altijd de kern van de identiteit. In een herenmodemarkt waar destijds vooral Duitse merken de boventoon voerden, bracht Oger de luxe, sartoriale Italiaanse stijl aan de man. Tot op de dag van vandaag voert het prestigieuze high-end OGÉR uitsluitend de beste Italiaanse merken.

“Topmerken zijn niet anoniem. Er zitten mensen van vlees en
bloed achter. Je moet jezelf herkennen. Mijn eigen waarden
moeten in de collectie weerspiegeld zijn. Mijn klanten
herkennen de meerwaarde. Het past bij hun karakter. Zelf
opereren zij ook niet in de anonimiteit.”

– Oger Lusink

21 mei, 1991

P.C. Hooftstraat, Amsterdam

De aangename geur van de Italiaanse potpourri, klinkende wijnglazen en gezellige conversaties: Welkom bij OGÉR. De deuren zijn nog geen jaar geopend en de gezelligheid en persoonlijke service vallen goed in de smaak. Er wordt gezegd dat de winkel meer weg heeft van een herensociëteit dan een modezaak. Met de effectieve winkeloppervlakte van 120 m2 is het de drukst bezochte winkel aan de P.C. Hooftstraat. Er liggen grootse plannen op tafel om uit te breiden: binnen vijf jaar zullen er winkels geopend worden in Rotterdam en Den Haag, inclusief een afdeling waarbij de man een informele look aangemeten wordt. De boog kan immers niet altijd gespannen staan.

Onze missie

Een relatie die verder gaat dan kleding

Sinds de opening van de winkel in 1990 aan de P.C. Hooftstraat vormen onze winkels de huiskamers van het bedrijf. Onze service begint bij vertrouwen en grenzeloze gastvrijheid; de allesoverheersende ideologie van het huis. Een persoon kleden is namelijk een intiem proces dat vertrouwen en een persoonlijke relatie eist. Deze relatie gaat verder dan kleding. Met lijntjes naar sport, gastronomie, automotive en meer, kan men OGÉR zien als een allesomvattende luxe ervaring. Een lifestyle. Met mode als centrale hoofdstad.

Met lijntjes naar onder andere sport, gastronomie en automotive kan men OGÉR zien als een allesomvattende luxe ervaring. Een lifestyle met mode als centrale hoofdstad.

OGÉR is lid van The International Menswear Group, een groep internationale retailers - vaak met familieroots - die als hoofdactiviteit het aanbieden van herenmode hebben. In 2013 werd OGÉR honorary member van Fondazione Altagamma, een Italiaans instituut die de belangen behartigt van alles wat ‘Italian made’ is. Naast de grote Italiaanse bedrijven zoals Ferrari en Gucci, zijn er enkele niet-Italiaanse bedrijven toegetreden. OGÉR is het enige bedrijf in de Benelux dat zich Altagamma-lid mag noemen.

Representatieve bedrijfskleding

OGÉR Corporate Fashion Statements

Representatieve bedrijfskleding

OGÉR Corporate Fashion Statements (OCFS) is de bedrijfstak binnen OGÉR die de representatieve bedrijfskleding voor zowel dames als heren aan diverse branches levert. Denk hierbij aan de facilitaire dienstverlening, horeca/hospitality en retail. Met oog voor detail; kennis over en passie voor mode helpt OCFS graag om een
kledingconcept op maat samen te stellen.

Ontdek OGÉR COrporate Fashion

NIEUW binnen