LA FESTA DEL PAPÀ: HOE JE VADERDAG OP Z’N ITALIAANS VIERT

LA FESTA DEL PAPÀ: HOE JE VADERDAG OP Z’N ITALIAANS VIERT

Italianen leven voor tradities en ook bij OGER staan deze hoog in het vaandel. Waar bij ons de derde zondag van de maand als Vaderdag wordt bestempeld, vieren de Italianen deze dag al op 19 maart. Deze dag is gewijd aan één van de meest geliefde heiligen in Italië, de beschermer van families, verwaarloosden en armen; genaamd San Giuseppe, of Sint Jozef.

Fun fact: in het zuiden zijn er veel mannen met de naam Giuseppe of een afgeleide daarvan, zoals Peppino, Beppe of Pino.

Sinds enkele jaren is Vaderdag geen nationale feestdag meer in Italië. Dat betekent dat alle vaders daar gewoon aan het werk moeten. Maar, de Italianen zouden de Italianen niet zijn, als ze niet een deel van de festiviteiten in het leven zouden houden.

Nu rijst natuurlijk de grote vraag: Hoe vier je Vaderdag op z’n Italiaans? Lees onze tips om dit jaar bij jou thuis een ware Festa Del Papà te vieren!

Maak een Le Zeppole di San Giuseppe

Een typisch Italiaans gerechtje, speciaal voor deze dag. Het is een soort donut, gemaakt van uitsluitend water en meel. Het wordt gefrituurd in hete olie en opgediend met poedersuiker, honing, kaneel, slagroom of amarena-kers.

Ga naar het toneel

In Italië worden deze dag overal toneelstukken gehouden gebaseerd op het leven van de grote Sint Jozef. Neem je vader mee op een cultureel uitje naar een schouwburg en geniet samen van een mooi stuk.

Ga cruisen in een Ferrari

Rijden in Ferrari is natuurlijk de jongensdroom van veel mannen. Voor sommigen in het bezit van zo’n mooie auto is dit dagelijkse realiteit, maar is dit bij jouw vader niet het geval, huur een Ferrari en ga er samen lekker een dag op uit.

Organiseer een diner met Italiaanse delicatessen

Voor Italianen staat deze dag in het teken van gastvrijheid en familieliefde, dus nodig je naaste familieleden uit en organiseer een heerlijke diner. Dit is in lijn met het feit dat in Italië in veel dorpen en steden diners worden gegeven waar de rijken de armen bedienen. Vul de tafel met overheerlijke antipasti, charcuterie, cannelloni, pesto en formaggi. Vul dit aan met een goede wijn, een glaasje limocello en sgroppino’s voor een geslaagde avond.

Is dit nou toch niet helemaal wat je zoekt, check dan de items die wij speciaal voor jullie vaders hebben geselecteerd!

Ga uiteten bij Toscanini

Geen zin om zelf de kok uit te hangen? No problem, Toscanini in Amsterdam is vorig jaar uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland tijdens de restaurant awards. Ze koken volgens traditie en gebruikten de kracht van de Italiaanse keuken in al haar puurheid, eenvoud en eerlijkheid.

Terug naar blog