HET ZWARTE PAK: EEN KLASSIEKER - OGÉR Meteen naar de content

Gratis verzending in Nederland en België

Welcome to our store

HET ZWARTE PAK: EEN KLASSIEKER

HET ZWARTE PAK: EEN KLASSIEKER

Het pak is meer dan een kledingstuk. Een pak is het perfecte kledingstuk voor meerdere gelegenheden. Daarnaast geeft het een man zelfverzekerdheid en extra charme. Begin 20e eeuw zag het pak er heel anders uit dan nu. (Heren)mode verandert continu. Tegenwoordig bevatten pakken kleuren en texturen en is er een ruim aanbod aan keuze. Het is belangrijk om een pak te dragen dat goed bij je past en de juiste pasvorm biedt.

Tegenwoordig is het dragen van een stijlvol pak essentieel en onmisbaar voor elke man. Details en accessoires hebben een belangrijke rol, en maken de outfit compleet. Daarnaast moet het pak zo goed mogelijk aansluiten op het lichaam. Dit maakt het niet alleen fijn om te dragen, maar ook een goede investering voor de langere termijn.

 

Overdrijf niet, less is more..
 
Onmisbaar in elke garderobe; het zwarte pak

Dat een pak onmisbaar in de garderobe is, moge duidelijk zijn. Laten we dan vooral het zwarte pak niet vergeten. Het zwarte pak heeft veel te bieden, immers past deze kleur bij alles en oogt het verfijnd. Een zwart pak is niet alleen een passend alternatief voor op het werk, maar ook voor bruiloften en privé afspraken. Zo kunt u bijvoorbeeld het jasje en de pantalon los van elkaar dragen in verschillende combinaties om zo nog meer uit het pak te halen.

Het zwarte pak wordt vaak vergeten, overgeslagen voor het herkenbare en populaire blauwe of grijze pak. Toch loont het om een zwart pak aan de garderobe toe te voegen in een wereld van voornamelijk marine en grijze pakken. De kleur effen en diepe kleur maakt het zwarte pak tot een van de gemakkelijkste items om te combineren.

Een zwart pak biedt een eindeloze hoeveelheid aan combinaties, elke kleur past er immers goed bij. De ‘key to success’ is misschien wel het combineren van verschillende texturen zodat het niet oogt als een zwart geheel. Het zwarte pak is de perfecte basis voor overhemden met strepen of kleine structuren zoals een Oxford of Twill overhemd. Denk hierbij aan wit, grijs of pastel tinten. Door middel van een accessoire zoals een stropdas of pochet in een minder neutrale kleur of structuur, kun je nog een extra interessante laag toevoegen aan de outfit. Voor een meer casual look is het zwarte pak gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld een wit t-shirt met daarboven een grijze knit of een casual overhemd en loafers. 

Keep it simple

Black Tie

Het allerbelangrijkste is om het simpel te houden. Ga voor strakke lijnen en een tijdloze uitstraling voor deze dresscode. Voeg een extra dimensie toe met bijvoorbeeld een shawl of peak lapel. Een paar zwarte Oxford schoenen maken de outfit af en geven een extra verfijnd detail.

Business Casual

Vanwege de diepe kleur zijn zwarte pakken ideaal voor een business casual look. Maak bewuste keuzes over hoe je het pak wil dragen. Dit kan zijn met een licht gekleurd knopenvest, polo of een slim-fit v-hals trui. Er zijn meerdere opties wat betreft de schoenen. Een zwart paar instappers, Oxfords of brogues zijn uitstekende keuzes. Mocht je een das willen toevoegen, kies dan voor een exemplaar in een simpele kleur of patroon, bijvoorbeeld een gebreide das.

Smart Casual

De vele mogelijkheden met het combineren van casual elementen met de formelere, is wat deze dresscode zo interessant maakt. Voor het perfectioneren van deze outfit is het belangrijk om te streven naar de juiste combinatie. Ronde hals truien en T-shirts zijn goed te combineren met deze look. Net als bij de andere looks, zijn schoenen een belangrijke toevoeging. Suède instappers of brogues houden de casual look optimaal in balans. Maak de outfit af met accessoires. Een mooie sjaal met patroon geeft een nieuwe dimensie aan het zwarte pak.

Total Black Look

Voor de total black look kun je een zwart pak combineren met bijvoorbeeld een overhemd in dezelfde kleur. Natuurlijk kan deze look meer casual worden gemaakt door het zwarte pak te dragen met een zwarte polo of T-shirt. Daarnaast is dit een uitstekend moment om kwalitatieve stukken aan te schaffen. Zwart is een veilige en veelzijdige keuze welke niet per definitie seizoensgebonden is. Bekijk hier alle items passend bij een all-black look.

Formele aangelegenheden

Voor de niet feestelijke formele aangelegenheden is het zwarte pak het kledingstuk bij uitstek. Het zwarte pak is uitermate geschikt vanwege de diepe donkere kleur. Combineer het zwarte pak met een wit overhemd met enkel of dubbel manchet, in combinatie met een zwarte of donkerblauwe das. Zwarte schoenen maken de outfit compleet, en u kunt eventueel ook een wit pochet dragen, mits gevouwen in een rechthoek.

Het perfecte zwarte pak begint bij de juiste fit. Ieder lichaam is anders. Een pak van wol of katoen ademt goed en kan daardoor zowel ’s zomers als ’s winters gedragen worden. Combineer het met neutrale kleuren zoals wit, grijs, marine of olijfgroen en breng het pak tot leven door de juiste pasvormen. Voor informele gelegenheden is een kleurvol pochet, t-shirt, polo of loafers optimaal. Het geeft een speelse en relaxed twist. Heeft u een smoking nodig, maar schaft u deze liever niet aan? Het zwarte pak is met een wit overhemd en vlinderdas net zo chique. Alles draait om balans bij het dragen van de ultieme zwarte pak. 

Ben je opzoek naar meer zwarte items om je look compleet te maken? Bekijk dan al onze zwarte items in de huidige collectie.

Hieronder zijn nog een aantal tips en tops samengevat voor het dragen van een zwart pak.

► De styling van een zwart pak hangt af van de gelegenheid. Voor formele of black tie events is een klassiek wit overhemd met een strik of zijde stropdas de beste optie.
► Maak uw formele look af met zwarte (lak) lederen schoenen of zwarte suède cap-toe schoenen. Ga voor een stoerdere look met Chelsea boots.
► Een zwart pak kan strakker ogen dan andere kleuren pakken. Draag een overhemd met textuur eronder voor meer definitie en speling.
► Vergeet de accessoires niet. Zilveren, bronzen of mother of pearl manchetknopen zijn een subtiele manier om warmte toe te voegen.
► Vervang de witte overhemd voor een t-shirt in de zomermaanden of een coltrui in de wintermaanden. Zorg er voor dat het neutrale kleuren zijn en u bent good to go voor uw casual afspraken.
► Het dragen van uw pak hoeft niet te betekenen dat het altijd in combinatie moet zijn met de pantalon en colbert. Combineer de colbert met een slim-fit grijze pantalon of jeans.
► Een groot voordeel van zwart is dat het goed tegen vuil kan. Echter, vergeet niet om met een vochtig doekje langs eventuele vlekken te gaan. Breng uw pak alleen naar de stomerij als het écht nodig is.

Terug naar blog

Je winkelwagen

Voeg uw eerste product toe