Meteen naar de content

Gratis verzending in Nederland en België

Welcome to our store

EEN PASSIE VOOR ITALIË EN AUTODRIFT

EEN PASSIE VOOR ITALIË EN AUTODRIFT

Een gesprek tussen Italofiel Arnoud Zuijdendorp van Stern Auto B.V. en auto- en Mercedesfanaat Sander Lusink gaat in het begin gek genoeg niet over bolides en pakken, maar over millennials en design. Al is een auto nooit ver weg: “Mijn eerste afspraakje haalde ik op in een Fiat 500.”

Opmars van de millennials Sander: “De reden dat ik echt een beetje een Mercedes-fan ben geworden, is jullie design: de afwerking, de knopjes, de stiksels en zelfs dat kleine ledlampje. Zo elegant! En heel vooruitstrevend.” Arnoud: “Wat goed om te horen! Mercedes Benz heeft ook echt ingezet op design en een bijna modische inslag. We hebben natuurlijk ook wel een samenwerking met Fashion Week, dus we hebben een goede partner als het aankomt op inspiratie en motivatie.” Sander: “Ja, maar jullie doen het echt heel goed. Ik las laatst ergens dat er zelfs boten en privéjets worden ingericht naar het design van Mercedes.” Arnoud: “Klopt. We richten ons als een van de oudere auto - fabrikanten heel erg op die millennials: de jonge doelgroep. En met name op vrouwen. De tijd dat de man een autootje voor het vrouwtje kocht is voorbij. Een auto koopt een vrouw nu zelf, en dat is beslist geen ‘autootje’. Vrouwen willen wendbare en betaalbare auto’s van premium kwaliteit, die veilig zijn én er mooi uitzien. Deze doelgroep is echt anders en daar passen we ons op aan. Het design is daar een voor - beeld van.” Sander: “Ja, dat signaleren wij ook, die opmars van de millennials. Daarom openen wij dit najaar een winkel die volkomen anders is dan alle andere OGER-stores. Een soort van OGER 2.0: kwalitatief maatwerk, maar dan uiterst behapbaar, zowel qua prijs als qua bestelmethode. Een online garderobe met maatwerk; zoals ik ook mijn Mercedes op afstand kan bedienen met mijn telefoon.”

 

”What are you doing? Nobody in Napels stops for orange, you drive!”.

 

 

Bestemming Italië Sander: “Waar zou jij naartoe rijden in deze Mercedes AMG GT C Roadster, Arnoud?” Arnoud: “Naar het Gardameer in Italië. Ik ben daar letterlijk thuis en dit is dan toch wel de ultieme auto voor zo’n omgeving. Lekker een beetje hardlopen langs het meer en genieten van al het goede dat Italië biedt.” Sander: “Hoeveel kilometer loop je dan?” Arnoud: “Meestal een rondje van 10 kilometer.” Sander: “Daarom ben jij zo slank.” Een lachende Arnoud: “Nou, dat valt wel mee, maar ik doe m’n best.” Sander: “Mijn rondjes in Italië maak ik toch wel per auto, hoor. Ik heb ooit het geluk gehad dat ik de Mille Miglia mocht rijden: een race voor oldtimers langs een aantal prachtige Italiaanse steden, die begint en eindigt in Brescia. Dan kom je op buitengewoon mooie plekken: Lucca, Verona, Bologna, Rome en Sienna. Het is de betoverendste route die ik ooit heb gereden, net een soort filmdecor.” Arnoud: “Italië is prettig rijden, ik rij graag de weg naar Tremosine, in de bergen bij het Gardameer: heel smal, heel steil door een kloof. En terwijl je die 600 meter stijgt kijk je zo naar het Gardameer. Het is net alsof je in de Efteling bent, heel surrealistisch. En naar Italië rijd ik graag via Oostenrijk, die bergen, fantastisch!

Het is mooi toeren in de Alpen. Duitsland zit helemaal verstopt, dat vind ik echt een drama.” Sander: “Ja, verschrikkelijk! Wij moesten naar Hamburg en dachten: we gaan lekker rijden, maar we stonden alleen maar in de file.” De eerste auto Arnoud: “Mijn eerste auto was een Fiat 500 en daar heb ik ook mijn eerste afspraakje mee opgehaald. Zowel het afspraakje – inmiddels mijn vrouw – als de Fiat zijn nog steeds in mijn leven. De Fiat is 44 jaar oud; ik heb ‘m nu 28 jaar. Ik heb ’m laatst met m’n zoon naar Italië gereden.” Sander: “Wat mooi! Mijn eerste auto was een Nissan Micra by OGER. Ik was toen negentien, als ik het me goed herinner. En na de Nissan kreeg ik de eerste nieuwe Mini. Iets anders wat me eeuwig bij zal blijven is de keer dat ik in Italië in de Maserati van een leverancier mocht rijden terwijl hij naast me zat. Toen we in Napels een oranje stoplicht naderden, liet ik braaf het gas los. Maar dat was niet de bedoeling: “What are you doing? Nobody in Napels stops for orange, you drive!” Dus toen trapte ik ’m alsnog door.

 

 

Maar dat was wel even spannend hoor, als die andere auto’s al op je af beginnen te komen.” Arnoud, lachend: “Ja, in Napels rijdt niemand met spiegels, die zijn er allemaal af gereden. Italianen rijden over algemeen wel wat wilder.” Sander: “Hoe doet Mercedes het eigenlijk in Italië?” Arnoud: “Goed! Je ziet ze heel veel in Noord-Italië.” Sander: “En hoeveel auto’s heb jij eigenlijk? Een Mercedes, een Fiat, en ... ?” Arnoud: “Dat was het. Een Mercedes en een Fiat. En voor werk wissel ik af met nieuwe modellen van Mercedes.” Sander, lachend: “Wat vervelend voor je dat je soms in nieuwe modellen zoals deze AMG GT C Roadster moet rijden, zeg. Dat heb ik dan weer niet. Maar ik ben ook behoorlijk tevreden met mijn C-Klasse plug-in hybride. Rijdt heerlijk! Mercedes uiteraard.”

Terug naar blog

Je winkelwagen

Voeg uw eerste product toe