Meteen naar de content

Gratis verzending in Nederland en België

Welcome to our store

DRESSCODE: CASUAL CHIC

DRESSCODE: CASUAL CHIC

Naast het reguliere casual ziet u met enige regelmaat casual chic op uitnodigingen staan. De toevoeging 'chic' verraadt al wat er anders is ten opzichte van de reguliere kledingvoorschriften aangaande vrijetijdskledij. Het is in feite een combinatie tussen smart casual en casual. U mag zich iets chiquer aankleden, zónder daadwerkelijk overdadig chic te worden. Een delicate balans zo u begrijpt. U vindt deze dresscode vaak bij etentjes, feesten bij vrienden en familie of op kantoor.

Verleden
Het is niet helemaal duidelijk waar casual chic vandaan komt en vindt hoogstwaarschijnlijk zijn oorsprong bij feestjes waarbij er naast een informele sfeer toch een 'touch of glamour' gevraagd werd.

Heden
Tegenwoordig is daar weinig aan veranderd. Ook vandaag de dag draagt u een comfortabele doch chique uitdossing.

Voorschriften heren

De heren kunnen hun hart ophalen bij deze dresscode. U kunt uw linnen pak of – als het koud genoeg is – uw Harris Tweedjasje met gepaste trots tonen. Deze kunt u dragen op, net als de dames, een donkere jeans. Alleen een overhemd is iets te karig voor deze dresscode. Zorg dus altijd dat u een jasje draagt. Het is aan u om in te schatten of een das nodig is.

Horloge
Natuurlijk draagt u uw horloge. Uw sportieve versie laat u thuis en draagt bij voorkeur één van uw mooiste edities. Hij mag gezien worden en uw mooiste horloge vraagt daar waarschijnlijk ook om.


Accessoires
Het wonderlijke pochet behoort zeker tot één van de mogelijkheden die u hebt om uw outfit extra cachet te geven. Qua kleur past deze natuurlijk bij uw outfit, maar hoeft niet per se ton-sur-ton te zijn. Een afwijkende, bijna dandy-achtige, variant is ook mogelijk. Ook heren kunnen en moeten variëren met hun accessoires. Het geheel dient een verzorgde doch ontspannen uitstraling te hebben, om maar niet te zeggen: relaxt. Zodoende kunt u bretels dragen in contrasterende kleuren, een opvallend sokje of eenvoudigweg een spannende knoop in uw das leggen.

Schoenen
U draagt uw geliefde brogues, loafers of monks. Het is aan u, als het maar semi-formele tot formele schoenen zijn. In lijn met de rest van uw outfit en passend bij u. Uiteraard zijn deze schoenen ook allen te combineren met een paar luxe jeans. Het moet wel casual blijven tenslotte. Probeer daar zelf een persoonlijke draai aan te geven en zorg dat u comfortabel bent. 

Voorschriften dames

De Casual Chic dresscode vraagt in feite dat u netjes voor de dag komt, maar niet per se in vol ornaat. U gaat gekleed in een fraaie, bewust uitgekozen outfit. Denk aan een casual linnen colbert met bijpassende rok. Een veilige leidraad is vanuit chic te denken en er meer vrijetijdsstoffen zoals linnen en katoen aan toe te voegen. Een donkere jeans kan ook prima, gecombineerd met wederom een mooi gesneden jasje.

Accessoires
De grote troef in deze dresscode is het gebruik van sieraden. Chique, sprekende sieraden onderstrepen het chique gedeelte in Casual Chic. Daarbij kunt u denken aan een karakteristiek halssieraad, parels en/of oorbellen. Wees niet te terughoudend met het gebruik hiervan, sieraden zijn de ideale ‘tools’ om een casual outfit een chic tintje te geven.

U kunt persoonlijke variaties toevoegen en speels zijn met riemen, sjaaltjes en een bijpassend tasje.

Kleuren
Wat betreft de kleuren zitten ook deze in een grijs gebied. Bij voorkeur laat u wat ingetogener kleuren het meest spreken en wordt het geheel afgemaakt met opvallende accentkleuren. Denk aan seizoensgebonden kleuren met enkele felle tinten om het geheel casual te houden. Casual kledij is erg trendgevoelig en daarom is het zaak bij Casual Chic stijlvol en modebewust met kleur om te gaan.

Schoenen
Zowel pumps als laarsjes matchen prima bij een casual chic outfit. Deze kunnen al dan niet van lakleder zijn. Mits ze dan wel in zwart zijn uitgevoerd. Wilt u op safe spelen? Dan is het raadzaam te gaan voor leder of fluweel. Vermijd te sportief schoeisel.

Reden om te allen tijde subtiel gekleed te gaan bij een dresscode is dat de kledij vooral bedoeld is als geste richting uw gastheer/-vrouw. Het is een goed principe van elegantie en klasse om niet meer op te vallen dan uw gastheer/-vrouw. Mocht u geen dresscode op de uitnodiging vinden of twijfelen aan de aard van het evenement, raadpleeg dan uw gastheer/-vrouw om niet voor verrassingen te staan. U kunt natuurlijk bij Oger of Oger Donna binnenstappen en één van onze advisors om advies vragen.

Terug naar blog

Je winkelwagen

Voeg uw eerste product toe