Meteen naar de content

Exclusive Sale In-Store Only

Welcome to our store

DRESSCODE: BLACK TIE

DRESSCODE: BLACK TIE

Black Tie ook wel bekend als "dinner suit" in het Verenigd Koninkrijk, ''tuxedo'' in de VS en "le smoking" in Frankrijk, beschikt er geen outfit over de mogelijkheid tot het transformeren van iemands uiterlijk en zelfverzekerdheid zoals de smoking dat doet. Laat een smoking nu net passen bij een Black Tie dresscode.

De eerste regel van een Black Tie event is dan ook: Dress up! Als de uitnodiging zegt "Black Tie optioneel", is dit niet gemeend. Het is juist wat de host graag ziet, dit is echter een poging bescheiden te blijven.

"In regular clothes, I’m a nobody,” zei Frank Sinatra. "In a tuxedo, I’m a star."

De tweede regel: huur nooit een smoking. Vaak eindigt dit namelijk als een mislukte besparing. Als je besluit een smoking te kopen gaat deze een decennium mee of zelfs langer. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal Black Tie events dat je bezoekt in een jaar. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat een smoking vaak voor een bijzondere gelegenheid gedragen wordt, waar je geacht wordt een smoking te dragen. Events waar vaak foto’s worden gemaakt en je er op je best uit hoort te zien. Daarom is het laatste wat je wilt een slecht passend pak dat ook nog eens de duizelingwekkende aroma’s van vorige huurders afgeeft als het dansen begint. Nu begint het echte werk voor je Black Tie event pas. 

Blacktie-sfeer

Fundament voor Black Tie

Laten we beginnen met de fundamentele principes van de traditionele smoking. Een smoking is vrijwel nooit out-of-fashion, dat is de reden waarom wij momenteel weer een ruime selectie van smokings op de site aanbieden. Als je altijd al een smoking wilde kopen met de kenmerken one-style-fits-all, dat jaren mee zal gaan, dan is dit de tijdloze klassieker die de job zal vervullen voor de komende decennia. Het past bij vrijwel elk event, van Black Tie bruiloft tot galadiner.

We waarschuwen alvast: maak niet de vergissing om in een ‘gewoon’ zwart pak te arriveren. Een Black Tie event is de perfecte gelegenheid om een jasje met een peak- dan wel shawlrevers te dragen. Een keuze tussen deze twee typen revers is een kwestie van enerzijds je persoonlijke voorkeur, anderzijds van je lichaamsverhoudingen. Een slank persoon ziet er nog beter uit in een slank gesneden revers, terwijl een breder persoon een bredere revers valt aan te raden. De combinatie van jouw wensen en onze kennis zorgt voor een prachtige Black Tie outfit.

 

dresscode Black tie voorbeeld outfit

Als we verder naar het jasje kijken, zien we minimaal een knoop en maximaal twee knopen voor ons. De bovenste knoop gaat dicht in een staande houding en open wanneer je zit. Alhoewel de pantalon een ogenschijnlijk standaard broek lijkt, zijn ook hier een aantal kenmerken te benoemen. Hij heeft bijvoorbeeld geen riemlussen aangezien de pantalon nooit gedragen wordt met een riem. Dit betekent dat wij graag een perfect passende broek zien. De broek eindigt op de schoen. Zorg ervoor dat de zijden sokken zwart zijn en bij zowel een staande als een zittende houding de huid bedekken. Black Tie is tenslotte een feestelijke maar formele gelegenheid.

In onze ogen kent gezelligheid geen tijd. Volgens de etiquette, die bij Black Tie passen, wordt er doorgaans geen horloge gedragen. Mocht je toch gewoon een horloge willen dragen, draag dan een elegant, slim-line dress horloge, idealiter op een zwartlederen bandje. Een horloge dat slank tegen de pols valt en geen misconnectie veroorzaakt met de manchetknopen die gedragen worden. Je wilt ongeveer twee centimeter van uw shirtmanchet onder het jasje vandaan zien komen. De details zijn belangrijk bij de Black Tie dresscode.

Het klinkt nogal elitair maar we waarschuwen je toch: kies je voor een zwarte smoking, dan kan het zijn dat je een match vormt met het bediendepersoneel. Vooral in Europa kan dit van oudsher het geval zijn. Natuurlijk is dat geen probleem: wij hebben onder meer een schitterend marine en bordeauxrood smoking jasje. Mocht je toch gewoon voor zwart willen gaan: je kunt je smoking altijd een individuele touch geven zodat je je onderscheidt. Uiteindelijk is het namelijk een gelegenheid waar jij je goed moet voelen. Black Tie, here I come!

Terug naar blog

Je winkelwagen

Voeg uw eerste product toe