Meteen naar de content

Gratis verzending in Nederland en België

Welcome to our store

COSY IN CASHMERE

COSY IN CASHMERE

Zo zacht en comfortabel dat je bijna niet kan geloven dat deze natuurvezel van een geit afkomstig is: cashmere (in Nederland ook wel bekend als kasjmier). Uiteraard niet zomaar een geit, maar de kasjmier geit, afkomstig uit de Himalaya. Kasjmier is een luxe wolsoort die je veel terug ziet binnen de collectie van OGER, zowel in de winter als de zomer. Zo vind je bij ons diverse items van Corneliani, jassen en truien van Loro Piana en jassen en colberts van Cesare Attolini. Maar waarom hangt er dan vaak zo’n hoog prijskaartje aan een item gemaakt van kasjmier?

Wat is kasjmier?

Om te begrijpen waarom de prijzen van kasjmier producten hoger liggen dan gemiddeld, is het essentieel te begrijpen wat kasjmier precies is. Het wol van de kasjmiergeit wordt gewonnen door de ondervacht van de geit te kammen. De zachte vezels worden dus niet gemaakt van de lange haren van de geit, deze zijn van stuggere kwaliteit. Niet alleen is het kammen van deze ondervacht een tijdrovend proces, maar de bronnen zijn ook nog eens erg gelimiteerd. De ondervacht kan maar één keer per jaar per geit geïnd worden. Daarnaast zijn er soms wel 4 geiten nodig om één sweater te kunnen produceren. Dit maakt dat het wol van de kasjmiergeit enorm zeldzaam is en daardoor ook hoger geprijsd

‘Voor één sweater zijn soms wel 4 kasjmiergeiten nodig''.
 

De voordelen van kasjmier

De eerste reden (en voor de koukleumen onder ons de belangrijkste) is dat kasjmier van hoge kwaliteit tot wel 8 keer zo warm kan zijn als schapenwol, afhankelijk van de dikte. De dunnere truien van kasjmier kun je daarentegen ook prima buiten de winter dragen.

Nog niet overtuigd? Dan vertellen we je graag dat kasjmier super zacht is. De extra fijne vezels zijn kleiner dan 18,5 micrometers. Nog belangrijker: de stof jeukt niet doordat de vezels in elkaar krullen in plaats van dat ze recht lopen zoals bij bijvoorbeeld Angora wol.

In tegenstelling tot wol en katoen, gaat een item van kasjmier niet pillen. Dit betekent dat je over een aantal jaren de trui nog steeds met evenveel plezier draagt, zonder die vervelende pluisjes.
Ook hoef je de stof niet te strijken, sterker nog: je mag de stof niet strijken. Laat het kledingstuk liggend drogen en strijken is niet nodig.

Hoe verzorg je kasjmier?

Om lang van je kasjmier item te genieten, is het wel belangrijk dat je deze goed verzorgd.

► Was je kasjmier kleding met de hand
► Gebruik hier voor niet te warm water en zachte zeep
► Laat je kledingstuk ongeveer vijf minuten in het water weken
► Wanneer er echt vlekken in je kasjmier kleren zitten, wrijf dan heel zachtjes. Wanneer de vlekken er niet uit willen, dan kan je beter naar een stomerij gaan.
► Was je kasjmier kleding met beleid. Ga dus niet hard wrijven of wringen
► Spoel je kleding na het wassen goed na met koud water
► Knijp het water er zachtjes uit, je kan kasjmier kleding niet uitwringen!
► De beste manier om je kasjmier kleding te laten drogen is door deze op een handdoek neer te leggen en op die manier te laten drogen.

Terug naar blog

Je winkelwagen

Voeg uw eerste product toe