5 MODETRENDS OM TE HERHALEN

5 MODETRENDS OM TE HERHALEN

Trends komen en gaan, maar één ding is zeker: ze komen vroeg of laat weer terug. Bewaar je kleding van vroeger lang genoeg en we kunnen je garanderen dat je het decennia later gerust weer uit de kast kunnen trekken. Wellicht met wat aanpassingen hier en daar, niemand wordt namelijk blij van die jaren '80 schoudervullingen. 

Per decennia hebben we één trend uitgekozen die de moeite waard zijn dit jaar te herhalen. Van de innoverende jaren '50, tot de rockende jaren '90. 

Jaren '50 - Penny loafer

Weet je waar de naam penny loafer vandaan komt? In de jaren ’50 schoven studenten bij wijze van versiering een muntje (penny) in de gleuf. Zo hadden ze altijd geld ‘op zak’ om naar huis te bellen. In de jaren die daarna volgde, is de instapper eigenlijk nooit compleet verdwenen. Vandaar niet echt een trend te noemen, eerder onmisbaar. Combineer de schoen gemakkelijk onder je pak of pantalon, of ga voor casual-chic met een jeans.  

Jaren '50 penny loafer trend 

 

Jaren '60 - Rollneck sweater

Eigenlijk nooit weggeweest, is de rollneck sweater. Toch werd de sweater nooit meer gedragen als in de jaren '60. Zo wisselde The Beatles regelmatig hun pak in voor een comfortabele coltrui. Ook vandaag de dag kun je niet om dit kledingstuk heen. Het zijn vaak de artistiekere types die hun oog laten vallen op dit type sweater. Het creëert een nonchalante, elegante look, vooral als je deze combineert met een jasje. 

Jaren '60 coltrui trend Modetrend coltrui 2018

Jaren '70 - Denim

Denim had zijn oorsprong al gevonden, voordat de 20e eeuw begonnen was. Maar de stof is in geen enkel ander decennia zo sterk aanwezig als in de jaren ’80. Denim was niet alleen meer te zien in de traditionele jeans, maar kwam terug in jasjes en verschillende accessoires. Je zou kunnen stellen dat we de afgelopen jaren een haat-liefde relatie hebben ontwikkeld met het dragen van denim-op-denim. Met de juiste attitude en kleurcombinatie is het zeker mogelijk, maar hou het bescheiden. 


 Modetrend denim jaren '70 Modetrend denim 2018

Jaren '80 - Double Breasted

Denk de enorme schoudervullingen weg en Brad Pitt zou zo uit Allied kunnen stappen. Dan hebben we het natuurlijk niet over zijn nauwelijks verouderde gezicht, maar over zijn kledingstijl. Het double breasted pak in camel kleur zou vandaag wederom een goede keuze zijn naar het volgende event, zoals een bruiloft of werkfeest. We raden je wel aan de bruine das en pochet achterwege te laten. Kies liever voor een frisse kleur die het geheel een beetje opfleurt. 


Modetrend double breasted pak Modetrend double breasted jasje 2018

Jaren '90 - Checked jackets

In de jaren ’90 waren ze niet bang voor een beetje kleur. Waar het de afgelopen jaren voornamelijk draaide om de marine en grijze jasjes, zien we hier tegenwoordig ook eindelijk verandering in komen. Er wordt geëxperimenteerd met verschillende kleuren en wevingen. Het belangrijkste hierbij is een goeie dosis zelfvertrouwen, dan kom je vrijwel overal mee weg.
Is kleur jouw ding? Neem dan zeker eens een kijkje bij merken als ISAIA en Tagliatore

Modetrend jaren '90 geruite jasjes Modetrend geruite jasjes 2018

Terug naar blog